PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 1180x200

Адеми оствари средба со Лота Јонсон Форнарве: Подготвени сме за почеток на пристапните преговори со ЕУ

Feb 21, 2022
Во рамките на дводневната посета на Делегацијата на Шведскиот Риксдаг, имав чест да остварам средба со г-ѓа Лота Јонсон Форнарве, втор потпретседател на Шведскиот парламент.
На средбата со г-ѓа Форнавре истакнав дека Комисијата за европски прашања и Собранието на Северна Македонија се подготвени за почеток на пристапните преговори со Европската унија.
Нашата земја заслужува да ги започне преговорите што поскоро и очекувам подрршката од Шведска да продолжи и за време на претседавањето со Советот на ЕУ, како дел од Триото со Франција и Чешката Република, кога ќе отпочнат да претседаваат во јануари следната година.
PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 940x400

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ