PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 1180x200

Ахмети му честита на новиот владин кабинет на Еди Рама

Sep 18, 2021

Претседателот на Демократската Унија за Интеграција (ДУИ), г. Али Ахмети му честита на новиот владин кабинет на албанскиот премиер Еди Рама по положувањето на заклетвата во претседателство.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250

Во оваа прилика, претседателот Ахмети му честита на премиерот Рама посакувајќи му добар мандат и многу успеси за Албанците и Албанија.

Следува честитката на претседателот Ахмети упатена до премиерот Рама:

Почитуван премиер на Република Албанија,

Почитуван Еди,

Победата на парламентарните избори и мандатот добиен со гласови на граѓаните ја доби својата репрезентативна и суштинска форма со новиот парламентарен состав и новиот владин кабинет.

Ви честитам и ви посакувам добро здравје и успешен мандат со многу успеси за Албанија, Албанците и целиот регион.

Албанците ти дадоа доверба да ги водиш и да продолжите со работата за да ја направите Албанија европска да стане европска и јас немам ниеден сомнеж дека во тоа ќе успееш.

Им честитам и на новоизбраните министри на Владата со најискрени желби за успех во нивниот мандат.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 940x400

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ