Ако има разлики во коалицијата да се решат надвор-Џафери со лидерите на владејачките партии во Собранието

На денешната 79.седница на Собранието свикана за во 11.00 часот, на списокот за присутни пратеници беа потпишани 85 пратеници, а во салата беа присутни 58 пратеници, информираа од собраниските служби.

Појаснуваат дека претседателот Џафери од пленарната сала ги повикал пратениците да влезат во сала, за да може пленумот да продолжи со работа, при што, поради немање кворум, морал да ја прекине седницата и ги повикал сите лидери на политичките партии од владејачкото мнозинство на средба во неговиот кабинет.

„На средбата, претседателот потсети дека сите пратеници во Собранието се еднакви и ги претставуваат граѓаните кои ги избрале и им дале мандат. Со ваквото однесување се покажува дека за одредени пратеници, приоритет е нешто друго а не практикување на мандатот кој што им е доверен од граѓаните. Претседателот посети дека тој е секогаш подготвен седниците да ги започне на време, доколку пратениците се присутни во сала. Тој исто така нагласи дека доколку има какви било разлики во одредени ставови внатре во коалицијата, истите треба да се решат на друго ниво, не во пленарната сала“, соопштија од Собранието.

Дополнително, претседателот нагласил и дека согласно Одлуката на претседателството, се наложува да се одложат и откажат сите службени и приватните патувања на пратениците кои не се неопходни во текот на месец јули со цел непречено работење на Собранието.

ТОП ВЕСТИ

Samsung SmartThings ги поврзува луѓето со најважните работи < Опсервер

Скопје, С. Македонија – 31 август 2023 година – Samsung Electronics Co., Ltd денеска ги прикажа своите најнови иновации за поврзан дом. За...

Apple ќе го претстави новиот iPhone на 12 септември < Опсервер

На 12 септември Apple ќе претстави нови производи, вклучувајќи ја новата телефонска линија iPhone 15 и паметните часовници од следната генерација. <!-- <!-- <!-- ...

Специјална соработка за паметниот проектор „The Freestyle“ < Опсервер

Samsung Electronics во соработка со светски познатата корејска група BTS најавија премиера на краток филм во кој SUGA (член на групата), како амбасадор...