PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 1180x200

Али Ахмети од Сарај: Со Блерим Беџети и зелената агенда како нова мисија кон поразвиена иднина на Сарај

Oct 9, 2021

Демократската Унија за Интеграција денеска ја продолжи изборната кампања со собирот во општина Сарај, каде побара поддршка за реизборот на Блерим Беџети како градоначалник на оваа општина и поддршка за листите на кандидати за советници во општина Сарај и Град Скопје.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250

На жителите на Сарај им се обратија претседателот на Демократската Унија за Интеграција Али Ахмети, првиот вицепремиер Артан Груби, кандидатот за градоначалник Блерим Беџети, носителот на листата на ДУИ за советници во Град Скопје Ардијан Муча и носителот на листата за советници во Сарај, Мухамед Рамадани.

Претседателот на Демократската Унија за Интеграција, Али Ахмети во својот говор изрази максимална поддршка за Блерим Беџети, листите за советници предводени од Ардијан Муца за Град Скопје и Мухамед Рамадани за општина Сарај. Ахмети, меѓу другото, ја образложи важноста на зелената агенда што ја пласираше ДУИ.

„Ние се движиме кон визиите, кон иднината што ја подготвивме и се разбира, пред една година ја фрлив ‘бомбата’ за албанскиот премиер, па потоа втората ‘бомба’ за зелената агенда. Ова е добро изработен и проучен проект, таа е агендата на времето. Оваа земја мора да се изгради и ова е земјата што ќе ја оставиме како наследство на нашите потомци, но напредна и достоинствена и јас сум многу сигурен дека како што ја направивме членка на НАТО, така наскоро ќе се направиме и членка на Европската унија “ – кажа меѓу другите лидерот на ДУИ Али Ахмети.

Првиот вицепремиер Артан Груби истакна дека масовното учество на жителите на Сарај на денешниот собир е доказ за сигурната победа на Блерим Беџети, кој со досегашната докажана работа нема конкуренција и дека со зелената агенда ќе го продолжи патот на развојот на Сарај.

„Сите вие ќе им кажете на вашите деца дека бев придружник на Али Ахмети, му останав лојален на Али Ахмети, ги претставував политиките на Али Ахмети, бидејќи без оглед на сите проблеми што можат да ни ги предизвикаат, стојам одлучно во поддршка на националната агенда, развојната агенда, како за устав, за знаме,за универзитет, за администрација, борба за НАТО, за Европската унија или за сите победи во последните 20 години, бидејќи Албанците му веруваат на Али Ахмети и секој сака да биде дел од кариерата, од делата, од достигнувањата на последниот преродбеник на нашата нација Али Ахмети “- рече Груби во својот говор.

Кандидатот за градоначалник на Сарај, Блерим Беџети, ги изброи проектите што се приоритети на следниот мандат за продолжување на развојните процеси во сите населени места во Сарај.

„Застанувајќи пред вас со целосна подготвеност да продолжиме да работиме заедно, ве замолувам почитувани граѓани за вашата доверба под чадорот на Демократската унија за интеграција и Али Ахмети, за да продолжам да ја водам општина Сарај и да бидете сигурни дека како што успеавме во овој мандат, ќе успееме и во следниот мандат и нашата општина секој ден, секој месец, секоја година ќе има подобри, понапредни и поквалитетни услови за живот“- кажа во својот говор Блерим Беџети.

Носителот на листата за Град Скопје, Ардијан Муча, ја истакна својата максимална подготвеност да продолжи со својот работен придонес за проектите на зелената агенда.

„Повеќе паркови за моите деца и вашите деца, повеќе зеленило, помалку отпад и депонии во нашите населби, добра инфраструктура, добар живот за сите нас. Затоа, сите заедно на 17 октомври да го заокружиме бројот 3 и да ја обезбедиме победата на Демократската Унија за Интеграција “- кажа меѓу другото Ардијан Муча.

Носителот на листата на општински советници на ДУИ во општина Сарај, Мухамед Рамадани, истакна дека листата на советници на ДУИ за општина Сарај е составена од квалитетни кадар, спремен да биде ефикасен во служба на потребите на жителите на Сарај.

„Се разбира, задачата што ја презедовме е голема одговорност и не е лесна, но со најголема посветеност, сериозност и потенцијал што ги имаме, ви ветуваме дека ние како членови на Советот на општината ќе ја оправдаме вашата поддршка и доверба! – истакна Рамадани.

Демократската Унија за Интеграција утре ќе ја продолжи изборната кампања во општина Липково, каде ќе го претстави кандидатот за градоначалник и листата на кандидати за советници, како и во Куманово каде ќе ја презентира листата на кандидати за советници.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 940x400

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ