PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 1180x200

АСУС размислува да ги евакуира своите работници од Русија

Mar 24, 2022

[ad_1]


PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250

– Тајванскиот производител на компјутерски хардвер – „АСУС“ ја разгледа можноста за евакуација на работниците и деловните субјекти од Русија, изјави тајванскиот министер за економија Ванг Мејхуа.

– Пред сѐ, „АСУС“ можеби ќе размисли за евакуација на своите работници и бизниси од Русија, рече Мејхуа, коментирајќи ги повиците од Украина до компанијата да ги прекине односите со Русија.

Технолошките компании како „Епл“ и „Дел“ веќе објавија дека ја прекинуваат работата во Русија, а „Интел“ и „АМД“ ги прекинаа испораките во земјата

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 940x400

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ