PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250

Средбата ќе се одржи во хибриден формат оваа година. Околу 100 шефови на држави и влади го најавија своето пристигнување во ОН во Њујорк.

Останатите учесници ќе учествуваат во работата на ГС преку видео врска.

Бројот на членови на делегациите во седиштето на ОН е ограничен на седум, а по четири од секоја делегација ќе можат да бидат во амфитеатарот на Генералното собрание.

Потребни се докази за вакцинација против коронавирус или негативен тест за да се учествува на состанокот.