Бектеши на неформален министерски состанок на Енергетската заедница во Баден

Министерот за економија Крешник Бектеши денеска ќе учествува на неформален Министерски состанок на Енергетската заедница којшто ќе се одржи во Баден, Виена.
-Главни теми на кои ќе се дискутира на Министерскиот состанок на Енергетска заедница ќе бидат снабдувањето и складирањето со гас во земјите членки на Енергетската заедница, интеграција на пазарите на електрична енергија, остварувањето на таргетите до 2030 и влијанието на војната во Украина врз енергетскиот сектор, најави Министерството за економија.

ТОП ВЕСТИ

Samsung SmartThings ги поврзува луѓето со најважните работи < Опсервер

Скопје, С. Македонија – 31 август 2023 година – Samsung Electronics Co., Ltd денеска ги прикажа своите најнови иновации за поврзан дом. За...

Apple ќе го претстави новиот iPhone на 12 септември < Опсервер

На 12 септември Apple ќе претстави нови производи, вклучувајќи ја новата телефонска линија iPhone 15 и паметните часовници од следната генерација. <!-- <!-- <!-- ...

Специјална соработка за паметниот проектор „The Freestyle“ < Опсервер

Samsung Electronics во соработка со светски познатата корејска група BTS најавија премиера на краток филм во кој SUGA (член на групата), како амбасадор...