PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 1180x200

Бомгартнер: На официјален Париз ќе му биде чест да се одржи првата меѓувладина конференција за време на француското претседавање

Feb 15, 2022

Информација за програмата и приоритетите на француското претседателство со советот на Европската унија се една од точките на денешната седница на македонската влада.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250

На официјален Париз ќе му биде чест да се  одржи првата меѓувладина конференција на Македонија со ЕУ за време на француското претседавање во овие шест месеци – порача францускиот амбасадор Сирил Момгартнер..тој гледа напредок и интензивирање на разговорите помеѓу скопје и Софија.

Засега официјален Париз останува на ставот билатерално да се решава спорот.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 940x400

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ