PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 1180x200

Докази за учество на Алијансата за албанци на вчерашниот протест

Sep 18, 2021

Се појавуваат нови докази, кои ја инволвираат Алијансата за Албанците во вчерашниот протест каде имаше уапсени и повредени полицајци, информира Тетовасот.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250

Овој протест дојде по палењето на модуларната болница во Тетово каде животот го загубија 14 лица. Но, имаше навреди кон мајката Албанка, додека демонстрантите не ја поштедија ниту полицијата која ја одржуваше редот и мирот, така што ситуацијата дополнително се ескалира.

Дека АА е вмешана, има фотографии кои докажуваат дека имало дури и високи партиски структури, вклучително и потпретседателката на АА во Тетово, Нука Бајрами, и не само таа.

Инаку, пред неколку денови АА преку Арбен Зеќири во мирниот протест на „Балисти“ отворено повика да го поддржи протестот покажувајќи како се организира.

„Членовите и симпатизерите на Алијансата се поканети да го поддржат балистичкиот марш на помасовен начин, но БЕЗ СИМБОЛИ И ПАРТИСКИ БОRИ. Жртвите заслужуваат посебна почит, додека нивните семејства правда.

Да, бидејќи во никој случај не сакаме да го политизираме овој благороден марш на балистите, претседателот на АСХ и главните експоненти нема да бидат физички присутни, туку секој активист и симпатизер како ГРАITАНИТЕ мора да учествува! “ беше повикот на шефот на Одделот за информации при АА, Зеќири.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 940x400

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ