ДУИ ја подаде раката кон граѓанското општество

Демократската унија за интеграција (ДУИ), во овој нов мандат ја подаде својата рака кон граѓанското општество, вклучувајќи во нејзините редови многу успешни личности од различни области кои веќе се дел од Листите за општински советници за локалните избори кои ќе се одржат на 17 Октомври.

На овие локални избори, Демократската унија за интеграција ги отвори своите редови за претставници на граѓанското општество кои веќе се дел од листите за општински советници, претставници кои се покажаа како достојни и способни за управување и водење бизниси и различни проекти, професии кои бараат напор и жртва и кои истиот придонес ќе го продолжат и во корист на граѓаните, иако сега во поинаква форма.

Демократската Унија за Интеграција минатата недела објави јавен конкурс за советници во општина Гостивар, на кој интересот на граѓаните беше исклучително голем, правејќи ја најдобрата селекција за граѓаните на Гостивар, бидејќи огромно мнозинство кандидати сод Иницијативата „Гостивар го сакам“ се дел од листата на советници, вклучително и оние кои се пријавија на конкурсот.

Во сите ограноци, Демократската Унија за Интеграција вклучи претставници од граѓанското општество на листите за општински советници, со единствена цел придонесот да биде што е можно поголем преку заедничкото одлучување, за еден нов стандард на локално ниво.

ТОП ВЕСТИ

Samsung SmartThings ги поврзува луѓето со најважните работи < Опсервер

Скопје, С. Македонија – 31 август 2023 година – Samsung Electronics Co., Ltd денеска ги прикажа своите најнови иновации за поврзан дом. За...

Apple ќе го претстави новиот iPhone на 12 септември < Опсервер

На 12 септември Apple ќе претстави нови производи, вклучувајќи ја новата телефонска линија iPhone 15 и паметните часовници од следната генерација. <!-- <!-- <!-- ...

Специјална соработка за паметниот проектор „The Freestyle“ < Опсервер

Samsung Electronics во соработка со светски познатата корејска група BTS најавија премиера на краток филм во кој SUGA (член на групата), како амбасадор...