PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 1180x200

ДУИ: Брвеница ќе се промени со Зелената агенда, заокружи број 3

Oct 7, 2021

Демократската Унија за Интеграција (ДУИ), денеска ја претстави изборната програма за Општина Брвеница. Кандидатот на ДУИ за градоначалник на оваа општина, Аркин Јахији на денешната прес-конференција рече дека програмата изработена за развој на Брвеница и за подобар квалитет на животот на нејзините граѓани се фокусира на подобрување на патната инфраструктура, реконструкција и одржување на мрежите за водоснабдување, канализација и наводнување, управување со отпад, квалитетното образование, поголема здравствена заштита и многу други сфери на општествениот живот “, истакна Јахији на прес конференцијата.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250

„Во следните четири години планираме развој на општината со бројни проекти што ќе ја претворат Брвеница од една рурална општина во една многу модерна и урбана општина.

„Радиовце, Теново, Милетино, Горни и Долни Челопек и Гургурница ќе бидат во мојот фокус како градоначалник во следните четири години по победата на 17 октомври“, рече Јахији.

Во продолжение ви го пренесуваме целосниот говор од денешната прес -конференција:

Почитувани граѓани,

Почитувани претставници на медиумите,

Денес ви ја претставувам изборната програма на Демократската Унија за Интеграција за општина Брвеница, која се базира на Зелената агенда и петте завети на ДУИ.

Демократската Унија за Интеграција во општина Брвеница отсекогаш имала квалитетен кадар кој знаел да ги унапреди процесите на соодветната застапеност, да придонесе за реализација на квалитетни животни проекти и достојно да го претставува гласот на барањата на граѓаните.

Во следните четири години планираме развој на општината со бројни проекти што ќе ја претвориме од рурална во многу модерна и урбана општина.

Радиовце, Теново, Милетина, Горни Челопек и Новиот Челопек и Гургурница ќе бидат во мојот фокус како градоначалник во следните четири години по победата на 17 октомври.

Почитувани граѓани,

Дозволете ми да елаборирам само неколку од проектите што се во мојата изборна програма и на ДУИ за четиригодишниот мандат.

Во Радиовце ќе го изградиме патот до стадионот, речното корито, ќе го средиме системот за греење на основното училиште, детското игралиште и довршување на фекалната канализација.

Во Теново ќе направиме реконструкција на патот до излезот на стадионот, фекална канализација и чистење на коритото на реката Вардар.

Милетино, исто така, ќе биде во нашиот фокус, таму ќе изградиме резервоар за вода и ова ќе го реши проблемот, реновирање на училиштето, ќе го изградиме стариот пат, нов парк како и дигитализација на канцеларијата на месната заедница.

На Горни Челопек му треба изградба на пат од центарот на селото до џамијата, реновирање на училиштето заедно со спортската сала, детско игралиште и нов парк.

Во Новиот Челопек, исто така, ќе реализираме многу проекти, вклучувајќи го патот до Стримница, бекатонизација на улици, атмосферска канализација, изградба на Сува река, велосипедски патеки во правец на Стримница и јавно осветлување до автопатот.

Во меѓувреме, внимание ќе има и Гургурница, со што ќе предлагаме менување на името на централното училиште „Гоце Делчев„ депонијата, патот до Саларево во соработка со општина Желино и изградба на патот до Треска.

Општина Брвеница силно ќе ги поддржи младите и спортот, обезбедувајќи спортска сала, образовен процес, подршка за земјоделците. Безрезервно ќе ги поддржуваме приватни претпријатија преку создавање инфраструктурни услови, додека посебно внимание ќе му се посвети на нашата дијаспора.

Почитувани,

На 17 октомври, гласајте за Зелената агенда, за континуитетот на добрите дела и новата развојна перспектива. Имаме многу амбициозен и одговорен план за следните четири години.

Изберете живот, гласајте зелено!

Заокружете го бројот 3!

Ви благодарам.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 940x400

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ