PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 1180x200

ДУИ: Нашите советнички листи се составени со претставници од граѓанското општество, млади и жени

Sep 12, 2021

Демократската Унија за Интеграција (ДУИ) во законски предвидениот рок ги достави Листите на кандидати за членови на Советите на општините и Листата на кандидати за градоначалници за локалните избори што ќе се одржат на 17 октомври годинава.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250

Демократската Унија за Интеграција ќе се натпреварува со вкупно 35 листи на кандидати за Општински совети, додека со кандидат за градоначалник ќе се натпреваруваме во вкупно 19 општини.

Листите на Демократската Унија за Интеграција се состојат од професионални и компетентни личности во средината каде што живеат и работат. Нашите листи се состојат од еминентни имиња од граѓанското
општество, претставници на младите, жени, како и успешни личности во различни области.

Во шест општини, како во Струга, Чаир, Шуто Оризари, Битола, Маврово и Куманово, носителите на листите за Општинскиот совет, ќе бидат жени.

Демократската Унија за Интеграција оценува дека со овие личности ќе бидеме апсолутен победник на следните локални избори, каде фокусот ќе биде ставен на реализација на предизборната програма која има за цел подобрување на стандардот на граѓаните.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 940x400

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ