Европол издаде предупредување за употреба на четботот со вештачка интелигенција „ChatGPT“ за криминални цели

Mar 27, 2023

[ad_1]

Четботовите со вештачка интелигенција, како што е „ChatGPT“  имаат темна страна и се подложни на криминална злоупотреба, предупреди денеска Европол, јави ДПА. Европол објави дека нејзината лабораторија за иновации организирала работна група за зголемената јавна загриженост за „ChatGPT“ (ChatGPT) за да проучи како криминалците можат да злоупотребат јазични модели (LLM) од големи размери (статистичка споредба на веројатностите за редот на одреден …

The post Европол издаде предупредување за употреба на четботот со вештачка интелигенција „ChatGPT“ за криминални цели appeared first on opserver.mk.

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ