PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 1180x200

Форумот на Жени на ДУИ: Демонстрантите ја навредија и омаловажија жената Албанкa

Sep 17, 2021

Форумот на Жени на Демократската Унија за Интеграција реагира и остро го осудува недемократското однесување на некои злонамерни луѓе, кои го користат трагичниот случај во Тетово за политички цели и кои денес изразија насилство врз личноста на една жена, мајка, сопруга, сестра, ќерка и градоначалничка на Тетово.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250

Форумот на жени на ДУИ проценува дека навредливите зборови на некои демонстранти кон градоначалничката г -ѓа Теута Арифи, ја навредуваат секоја жена што се занимава со политика и ова не е добро за демократијата на една земја.

Изразуваме искрено сочувство до семејствата и бараме од политичките партии да не ја злоупотребуваат нивната болка.

Во исто време, ги покануваме сите форуми на политичките партии во земјата да го осудат овој чин бидејќи на овој начин ќе го заштитат интегритетот на жената, ќе се заштитат себеси и иднината на положбата на жената во политиката и во општеството.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 940x400

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ