PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 1180x200

Ги уништивме воздухопловните бази

Feb 24, 2022

Руското министерство за одбрана соопшти дека ја уништило воената инфраструктура во украинските воздушни бази и ја осакатило воздушната одбрана на Украина, пренесоа руските новински агенции, а Украина објави дека е под постојани сајбер-напади од Русија.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250

„Противвоздушната одбрана на украинските вооружени сили е потисната“, ја цитира агенцијата Интерфакс изјавата на министерството. Воената инфраструктура на воздушните бази на украинските вооружени сили е оневозможена.

Руското министерство ги демантираше информациите дека еден од нивните авиони бил соборен над Украина.

„Информациите во странските медиуми за наводното соборување на рускиот авион не се точни.“

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 940x400

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ