Груби: И ВМРО-ДПМНЕ да придонесе во изградбата на европска Македонија

Mar 28, 2023

Првиот потпретседател на Владата, Артан Груби, во својот говор во Собранието, повторно ја спомена важноста од членството на земјата во Европската Унија.
Груби рече дека го очекува придонесот на опозициската ВМРО-ДПМНЕ за изградба на европска Македонија, бидејќи според него и таму постои проевропски дух и дека атмосферата е позитивна.

„Го очекувам вашиот став. Очекувам дека и ВМРО-ДПМНЕ ќе придонесе за изградбата на Северна Македонија. Верувам дека новите „ветришта“ што дуваат во ВМРО се конструктивни и ќе придонесат и заедно ќе ја затвориме приказната за европска Македонија, исто како што станавме членки на НАТО, токму со вашите гласови. Затоа, ме радува позитивната атмосфера што постои во ВМРО, бидејќи сега нема место за навреди, клевети, заплашувања и такви работи, особено во собраниската говорница“, изјави Груби.

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ