PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 1180x200

Груби: „Обидот на Алијанса, ВМРО ДПМНЕ и ‘Левица’ да се урне Владата е руско сценарио – партијата на Бачев е филијала на Путин“

Mar 5, 2022

„Првиот потпретседател на Владата на Македонија Артан Груби во изјава за емисијата ‘Мислење (‘Opinion’) емитувана на ТВ Клан, зборувајќи за кризата во Украина и војната што се одвива таму, кажа дека обидот на обединетата албанско-македонска опозиција да ја урне Владата, заедно со партијата ‘Левица’, беше сценарио подготвен од Русија.’ – извести информативниот портал на албански јазик „Индекс.мк“ во својата информација со наслов „Груби: ‘Обидот за уривање на мнозинството од страна на Алијансата на Албанците, ВМРО ДПМНЕ и ‘Левица’ – руско сценарио“.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250

„Индекс.мк“ пренесува: „Тоа беше сцена кога мнозинство од 61 пратеник се појави, за да ја урне власта, но денеска се зборува дека тоа било руско сценарио’ – рече Груби, меѓу другото.“

„Тој проговори и за партијата и филијалата на Путин во Скопје. ‘Путин има своја филијала, со која раководи претседателот Јанко Бачев’ – изјави Артан Груби во емисијата „Мислење“ на ТВ Клан.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 940x400

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ