-Ова е најтажниот ден во мојот мандат како генерален секретар на ООН. Го започнав состанокот на Генералното Собрание за да му кажам на претседателот Путин од дното на моето срце, запри ги твоите трупи од офанзивата во Украина, дадете шанса на мирот бидејќи премногу луѓе веќе загинаа, изјави генералниот секретар на ОН Гутереш.