PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 1180x200

Храната во Турција од денеска со 1% данок

Feb 14, 2022

Млечните производи, овошјето, зеленчукот и другата основна храна од денеска во Турција ќе се продаваат со 1 насто данок.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250

Турските медиуми објавија дека Ердоган бил незадоволен од стапките на инфлација која во јануари била 48 % и побарал данокот на прехранбените производи да се намали од 8 на еден процент.

Според опозицијата и противниците на Ердоган, официјалните бројки за инфлацијата се значително потценети и не ја одразуваат реалноста.

И покрај намалениот ДДВ за основните прехранбени производи во земјава, денеска се планирани протести поради високите цени во земјата.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 940x400

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ