PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 1180x200

Хуманитарна помош за семејства во социјален ризик од Центар

Apr 14, 2022

Пакети со основни прехранбени и хигиенски производи денеска ќе им бидат доделени на семејства со висок социјален ризик од општина Центар.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250

Пакети ќе добијат 150 семејства со висок социјален ризик, две згрижувачки семејства, две мали групни домови за деца со попреченост и околу 150 пензионери.

На настанот најавено е присуство на министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска, градоначалникот наа Општина Центар, Горан Герасимовски и претседателот на Здужението „Банка за храна”, Душко Христов.

Пакетите се доделуваат со поддршка од општествено одговорни компании во државата, секој месец.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 940x400

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ