PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 1180x200

Италија ја ограничи употребата на податоците на италијанските корисници од апликацијата ChatGPT

Mar 31, 2023

[ad_1]

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250

Италијанската агенција за заштита на податоци денеска објави дека отворила истрага против апликацијата ChatGPT на OpenAI поради сомневање за прекршување на правилата за собирање податоци на корисниците и дека поради тоа привремено ја ограничила употребата на личните податоци на италијанските корисници. Агенцијата го обвини и ChatGPT, кој е финансиски поддржан од Мајкрософт, дека не ја проверува возраста на своите корисници, …

The post Италија ја ограничи употребата на податоците на италијанските корисници од апликацијата ChatGPT appeared first on opserver.mk.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 940x400

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ