PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 1180x200

Ковачевски: Новата енергија и динамика на односите со Бугарија донесе многу проекти и можности за соработка

Jan 28, 2022
Новата енергија и динамика на односите со Бугарија донесе многу проекти и можности за соработка.
Договоривме конкретни иницијативи во кои ќе бидат вклучени стопанските комори, бизнис заедницата со цел да се зголеми економската размена. Поставени се прецизни рокови, како на пример да имаме видлив напредок во изградбата на железницата на Коридорот 8 до 2027 година. Тоа е амбициозен, но остварлив план.
PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 940x400

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ