PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 1180x200

Кржаловски: Самата посета на Бугарите демонстрира колку не се разбираме

Apr 22, 2022

Аналитичарот Александар Кржаловски во емисијата 24 отворено потенцираше дека здружението во Битола не било единствено, како сздружението „Ратко“. Нема забрана за користење на бил кое име ако некој сака да регистрира, се додека целите на здруженијата не е уривање на уставниот поредок.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250

– Самата посета демонстрира колку не се разбираме и како кај нас е доживеана личноста на Ванчо Михајлов. Премиерот Петков го плати данокот на неискуството. Тој кога стана премиер имаше добра намера да го реши спорот, но поискусните политичари, особено Каракачанов и Захариева кои ја направија кашата, го изиграа и го спуштија од намерите, а особено претседателот Радев. Со тоа ја дестабилизираа бугарската влада и ќе го пуштат Петков низ вода.- вели Кржаловски.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 940x400

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ