PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 1180x200

Лукашенко: Белоруските вооружени сили не учествуваат во воената операција во Украина

Feb 24, 2022

Белорускиот лидер Александар Лукашенко изјави денеска дека војската на државата не учествува во руската инвазија на Украина, објавија државните медиуми.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250

„Нашите вооружени сили не учествуваат во оваа операција“, рече Лукашенко, сојузник на рускиот претседател Владимир Путин.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 940x400

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ