PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 1180x200

Медевдев му одговори на францускиот министер: Внимајте како се изразувате, економските војни често се претвораат во вистински

Mar 1, 2022

Заменик претседаѕелот на Советот за безбедност на Русија, Дмитриј Медведев, на Твитер одговори на изјавата на францускиот министер за економија, Бруно ле Мер, кој изјави дека Франција и објавила економска војна на Русија.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250

Медведев порача дека во историјата на човештвото економските војни честопати се претворале во вистински војни и дека не треба да се заборави на тоа кога се даваат непромислени изјави.

Некој француски министер кажа дека и објавиле економска војна на Русија. Внимавајте на изразувањето господа и не заборавајте дека во човечката историја економските војни честопати се претворале во вистински – порача Медведев.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 940x400

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ