Во виедото што го објавија мексиканските власти се гледа дека криумчарите дрогата ја спакувале во канистери, а ја транспортираа во мал чамец кој беше претоварен од големата количина наркотици. Потерата по лицата кои ја превезуваа дрогата се одвиваше на море со хеликоптер од мексиканската армија.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250

Три лица се осомничени за криумчарење дрога.