PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 1180x200

Мицкоски не го знае Уставот, и никој во неговата партија нема поим ни од право ни од политика

Sep 12, 2021

Денеска Христијан Мицкоски повторно покажа две работи, на маката, на националната трагедија сака да профитира за себе, и второ дека не разбира политика ниту право.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250

Предлогот на Мицкоски е голо политиканство и очаен обид да се напаѓа неосновано.

Уставот на државата е јасен, член на Владата може да поднесе оставка, но пред премиерот. Претседателот на Владата може да предложи разрешување на член на Владата, а за предлогот за разрешување Собранието одлучува на наредната седница.

На Мицкоски очигледно не му кажале каква се процедурите за поставување и разрешување министри, па затоа денеска излегува со смешни ултиматуми и предлози кои немаат никаква правна основа.

Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ се однесуваат неодговорно, се ситат на несреќи, а денеска излегуваат со несериозни и правно неписмени предлози.

Сето тоа е доказ за очајот во кој е западнат бидејќи знае дека го чека нов пораз на изборите.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 940x400

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ