PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 1180x200

Министерот Бочварски оствари средба со црногорскиот министер, Митровиќ

Sep 14, 2021

Денес имав чест да бидам домаќин на делегацијата на Црна Гора, предводена од министерот за екологија, просторно планирање и урбанизам, Ратко Митровиќ.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250

Со колегата министер разговаравме на повеќе теми од заеднички интерес, поврзани со урбанизмот и инфраструктурата.

Го запознав министерот Митровиќ и со Законот за урбанизам, како еден од реформските закони со кој се става ред во урбанистичкото планирање.

Исто така, на средбата се отвори и прашањето за дигитализација на процесот на издавање на градежните дозволи што се спроведува во Република Северна Македонија.

Соработката помеѓу двете држави продолжува активно и понатаму, бидејќи само со споделени искуства и заедничко делување можеме да ги постигнеме посакуваните резултати.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 940x400

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ