PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 1180x200

Министерот Сали оствари средба со чешкиот амбасадор

Mar 7, 2022
Во пријателска и конструктивна атмосфера помина денешната средба со амбасадорот на Чешка, Јарослав Лудва. На средбата стана збор за размена на искуства и предизвиците со кои се соочуваат двете земји во справувањето со пандемијата.
Заеднички се договоривме нашата соработка во иднина да продолжи и да се продлабочи, со акцент на обуки на медицински персонал, како и евентуална помош од донации доколку е тоа неопходно. Благодарност за посетата на амбасадорот Луда и верувам дека овие средби ќе продолжат и во иднина, надградувајќи ја досегашната соработка во здравството меѓу двете држави.
PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 940x400

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ