PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 1180x200

МВР помогнало во заплена на марихуана вредна над 100.000 евра во Германија

Sep 16, 2021

МВР информира дека во заедничка соработка со германските служби за борба против дрога, во Германија запленета е марихуана вредна над 100.000 евра.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250

-Во заедничка координирана акција на територијата на СР Германија на почетокот на септември 2021 година, по интензивна меѓународна соработка помеѓу нашиот Оддел за организиран и сериозен криминал и надлежните германски служби за борба против недозволена трговија со дрога, реализиран е случај на недозволена трговија со дрога, при што е запленета поголема количина на марихуана, со висок квалитет во вредност од преку 100.000 евра. При тоа од страна на надлежните германски служби за борба против дрога за сега лишено од слобода е едно лице, а истрагата продолжува, стои во објавеното од страна на Министерството.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 940x400

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ