PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 1180x200

Не постои безбедносна закана за нас од војната во Украина, вели Попоски

Mar 11, 2022

Никола Попоски поранешен министер за надворешни работи и поранешен пратеник од ВМРО-ДПМНЕ во емисијата 24 анализа порача дека најголемите последици за Македонија од руската инвазија ќе бидат економските.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250

– Не постои безбедносна закана за нас во балкански рамки. Тоа што има НАТО сили на Косово е фактор на стабилност и би требало да сме посигурни. Немање на НАТО сили на Косово, може да стимулира посебгнување по оружје и воено решавање на прашањата од сите можни аспекти. – рече Попоски.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 940x400

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ