Нивото на Охридското Езеро со благ пораст, но сеуште далеку под просекот за март

Mar 29, 2023

Нивото на Охридското Езеро денес е на кота од 693,29 метри надморска височина, што е за 20 сантиметри пониско од просекот за март, покажуваат мерењата  направени од Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР).

Во поглед на изминатите денови во седмицата која помина нивото на Охридското Езеро благодарение на врнежите од дожд порасна за четири сантиметри.

Температурата на водата е 9,5 степени Целзиусови, што е над просекот кој изнесува 7,8 степени.

 

 

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ