PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 1180x200

ОБСЕ се евакуираше од Доњецк

Mar 1, 2022

Сите членови на специјалната мониторинг мисија на Организацијата за безбедност и соработка во Европа (ОБСЕ) го напуштат украинскиот град Доњецк.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250

Информацијата за некои светски агенции ја потврдил дипломатски извор.

Задачата на оваа мисија беше следење и известување за прекршувањето на договорот за прекин на огнот меѓу Киев и проруските сили во источна Украина.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 940x400

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ