PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 1180x200

Од поети и актери до пејачи, државниот секретар Азири промовира познати уметници

Sep 15, 2021

Неодамна, во рамките на бројни проекти, државниот секретар во Министерството за култура, Валмир Азири започна со промовирање на познати уметници кои оставиле свој белег на албанската сцена и екран.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250

Почнувајќи од пејачи, уметници и актери, сликари, историчари и поети се на неговата листа за промоција, вклучувајќи тука браќата Алиу, Исмаил Ганиу, Шкумбин Зеќири, Аслан Селмани, Лумтурије Аџами, Авни Дехари и многу други кои можат да ги најдете на неговата официјална веб -страница ( https://www.facebook.com/sekretar.kultura) која само од овие промоции беше многу посетувана во последно време.

Иако ова е и негова мисија во одделот во кој работи.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 940x400

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ