Основната енергија не е оштетена во нуклеарниот пожар, вели агенцијата за атомска енергија

Mar 4, 2022

Меѓународната агенција за атомска енергија (МААЕ) соопшти дека нема промена во пријавените нивоа на радијација и дека пожарот не ја зафатил основната опрема.

Американскиот секретар за енергетика Џенифер Гранхолм рече дека САД го активирале својот тим за одговор на нуклеарни инциденти и го следат развојот на настаните во договор со Министерството за одбрана, Нуклеарната регулаторна комисија на САД и Белата куќа.

https://twitter.com/disclosetv/status/1499536551323308037?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1499536551323308037%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fskopje1.mk%2Farchives%2F170060

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ