PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 1180x200

Папата Франциско: Војната во Украина е неоправдан, бесмислен масакр

Mar 20, 2022

[ad_1]

Фото: Влада
PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250

Папата Франциско денеска ја нарече војната во Украина неоправдан, бесмислен масакр. Побара од лидерите да биде прекината неприфатливата војна.

-За жал, насилната агресија против Украина не стивнува – нагласи папата на десетици илјади луѓе собрани на плоштадот Свети Петар за време на неделната молитва.

Тој потенцира дека тоа е бесмислен масакр во кој секојдневно се повторуваат убиства и злосторства.

-Нема оправдување за ова – рече папата Франциско, кој повторно не ја наведе Русија како агресор.

Тој, исто така, ги повика сите актери во меѓународната заедница да работат на прекин на војната.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 940x400

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ