PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 1180x200

Попишани над 400 000 граѓани, само вчера 111 186

Sep 13, 2021

Над 400 000 граѓани се попишани досега, а само во текот на вчерашниот ден 111 186 лица, соопшти Државниот завод за статистика.
ДЗС истакнува дека за сите дилеми и нејаснотии кои ги имаат во врска со процесот на попишување, граѓаните можат да се обратат во Бирото за Попис, на телефонските броеви кои се објавени на веб-страницата popis2021.stat.gov.mk.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250

– Попишувачите кои го спроведуваат попишувањето на терен се овластени лица на Државниот завод за статистика кои се обучени за оваа активност и апелираме до населението да ги прими во своите домови со доверба и почит и да ги даде потребните податоци. Успешноста на оваа статистичка операција зависи од сите нас и е за сите нас!, порачуваат од ДЗС.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 940x400

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ