Личниот банкар на Путин ,Јуриј Ковалчук ​​за време на карантинот направил планови за руска агресија на Украина, пишува „Република.рс“.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250

Путин и Ковалчук наводно се најголеми акционери во Банката на Русија, финансиска институција поврзана со КГБ и се речиси неразделни.

Путин и Ковалчук пролетта и летото 2020 година ги помина во карантин во неговата резиденција во Валдаи, на половина пат меѓу Москва и Санкт Петербург.  Ковалчук ​​се позиционираше како де факто втор човек во Русија, највлијателен во окружувањето на претседателот.

Коваљчук има докторат по физика и е спој на православие, мистицизам, антиамерикански теории на заговор и хедонизам.