PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 1180x200

Повеќе од 1.400 летови откажани поради зимска бура во североисточниот дел на САД

Jan 31, 2022

Повеќе од 1.400 летови во Соединетите Американски Држави беа откажани во неделата откако еден ден претходно зимска бура го погоди североисточниот дел на САД, поради што неколку држави прогласија вонредна состојба.
Според веб-страницата за следење летови FlightAware.com, вкупниот број откажани летови внатре, во или надвор од САД изнесуваше околу 1.450 во неделата попладне. Одложени се уште 1.774 летови поврзани со САД, покажуваат податоците.
Аеродромот „ЛаГвардија“ и меѓународните аеродроми „Џон Ф. Кенеди“ во Њујорк и „Логан“ во Бостон беа меѓу најтешко погодените со одложувања и откажувања.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250

Во Масачусетс, околу 31.000 од 2,6 милиони корисници беа без електрична енергија претходно во текот на неделата, според веб-страницата PowerOutage.us.

Времето предизвика и три смртни случаи во Њујорк. Постара жена во саботата беше пронајдена на паркинг во хотел во Униондејл, Њујорк, со отворен прозорец од автомобилот, а властите пријавија и смрт на двајца мажи, на возраст од 53 и 75 години, кои паднале во саботата додека чистеле снег.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 940x400

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ