PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 1180x200

Претседателот на ДУИ го назначи Рафис Алити за кординатор на огранокот на ДУИ во Сарај

Mar 24, 2023

Претседателот на Демократската унија за интеграција, во рамките на неговите законски овластувања, го назначи Рафис Али за координатор на огранокот на ДУИ во Сарај, дознава Билд.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250

 

По назначувањето на Бујар Османи за координатор на огранокот на ДУИ во Чаир, одлуката на претседателот на интегристите Али Ахмети е донесена со цел „во оваа фаза да се координираат политичките процеси на ДУИ во Сарај“.

 

Оваа одлука на Ахмети доаѓа по успехот постигнат во Чаир каде целата локална структура се организираше во отсуство на огранокот на ДУИ и организираше средби со локалните совети и големиот собир во Чаир на 20 март без учество на претседателот на огранокот и градоначалникот на општина Чаир.

 

Овие одлуки ги оспорува мала група во ДУИ како Изет Меџити, Муса Џафери, Блерим Беџети, Висар Ганиу и Невзат Бејта заедно со дел од нивните следбеници.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 940x400

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ