РАДЕВ СЕ ОГЛАСИ ОТКАКО ПЕТКОВ РЕШИ ДА ПРОТЕРА 70 РУСКИ ДИПЛОМАТИ: Се надевам дека знае што прави

Претседателот на Бугарија Румен Радев, го коментираше протерувањето на руските дипломати од Бугарија.

– Не можам да разговарам за ова прашање бидејќи ги немам потребните информации. Се надевам дека премиерот во оставка Кирил Петков има издржани и веродостојни информации за оваа одлука и добро ја разгледа и по обем и по последици – изјави Радев.

Вчера, премиерот во оставка Петков објави дека се протеруваат 70 руски дипломати кои работеле во Бугарија, за кои тој рече дека работеле за тајни служби, а дипломатската работа им била покритие.

Денеска конзуларната служба на руската Амбасада во Бугарија и Генералниот конзулат во Варна ја прекинаа својата работа. Исто така, денеска и Генералниот конзулат во Русе ќе престане со работа и ќе биде затворен еден месец.

ТОП ВЕСТИ

Samsung SmartThings ги поврзува луѓето со најважните работи < Опсервер

Скопје, С. Македонија – 31 август 2023 година – Samsung Electronics Co., Ltd денеска ги прикажа своите најнови иновации за поврзан дом. За...

Apple ќе го претстави новиот iPhone на 12 септември < Опсервер

На 12 септември Apple ќе претстави нови производи, вклучувајќи ја новата телефонска линија iPhone 15 и паметните часовници од следната генерација. <!-- <!-- <!-- ...

Специјална соработка за паметниот проектор „The Freestyle“ < Опсервер

Samsung Electronics во соработка со светски познатата корејска група BTS најавија премиера на краток филм во кој SUGA (член на групата), како амбасадор...