Според телевизискиот канал, кон аеродромот, кој е во близина на американската воздухопловна база, биле истрелани шест ракети. Се посочува дека некои од нив паднале во близина на пистата и аеродромската зграда.

Како резултат на тоа, оштетен е паркиран авион. Фотографиите обезбедени од изворот покажуваат дупка на трупот.

Гранатите биле пресретнати од ПВО системот. Се истражуваат околностите на инцидентот.