PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 1180x200

Русите се паркираа во Херсон, му влегле и на градоначалникот во канцеларијата, каде тој им кажал дека тука сакаат да живеат

Mar 3, 2022

Градоначалникот на украинскиот град Херсон во Фејсбук статус објави дека градот паднал под контрола на Русите.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250

Според Би Би Си, тој напишал дека денеска во канцеларијата на градската власт во Херсон влегле вооp pужени посетители, мислејќи притоа на руски вој ници и тој им рекол дека во градот нема украински војници туку само цивили кои тука сакаат да живеат.

Тој додал дека руските сили вовеле поли циски час од 20 часот до 6часот наутро, но дека на возилата со храна и лекови ќе им биде дозволен влез во градот.

Тој напишал и дека автомобилите во градот мора да возат со минимална брзина и дека на пешаците им е забрpан ето да се движат во групи поголеми од две лица, пренесува Би Би Си.

Засега така е. Украинското знаме се’ уште е над нас. И за така да остане мора да ги почитуваме овие барања, соопшти тој.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 940x400

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ