Русите тврдат дека заземале големо воено складиште со илјадници тони оружје кај Харков

Apr 23, 2022

[ad_1]

Најдолгата инфекција со коронавирус кај едно лице, пред да почине од компликации предизвикани од Ковид-19, траела 505 дена, објавија британските научници.

Претходно, имаше податоци за друго лице кое било позитивно на САРС-КоВ-2 цели 335 дена.

Кај повеќето луѓе инфицирани со овој вирус, телото може само да го надмине и да ја победи инфекцијата, но пациентот кој бил позитивен 505 дена, имал сериозно ослабен имунолошки систем и повеќе коморбидитети.

Првиот позитивен тест го имал на почетокот на 2020 година, а потоа пациентот бил позитивен на сите други тестови, сè до неговата смрт во 2021 година.

Истражувачите, кои го проучувале вирусот кај деветмина ковид-пациенти во Лондон, откриле дека нови ковид варијанти може да се појават кај имунокомпромитирани лица.

Научниците од Кралскиот колеџ во Лондон ги претставија своите резултати од истражувањето на Европскиот конгрес за клиничка микробиологија и заразни болести (ECCMID) во Лисабон.

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ