Во Клубот на пратениците денеска ќе бидат потпишани договори за национално кофинансирање преку ИПА Програма за прекугранична соработка меѓу Србија-Северна Македонија преку отворени повици за 2016-2020.

На потпишувањето ќе се обрати министерот за локална самоуправа Горан Милевски и ќе бидат презентирани и седум проекти.