PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 1180x200

Што означува магичниот датум 22.02.2022?

Feb 22, 2022

22.02.2022 година е палиндромски датум, односно таков што може да се чита во двете насоки. Ваквите датуми се поретки и имаат значително влијание врз светските настани.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250

Зошто овој ден е толку важен?

Датумот 22.02.2022 година треба да се анализира од датумот 02.02.2022 година, бидејќи благодарение на додавањето на сите фигури вклучени во него, добиваме вкупно 10, односно арканата „Тркало на судбината“, која предизвикува многу сериозни промени во универзумот. И токму 2 февруари 2022 година е почетната точка на промените, а последователниот датум на огледало продолжува и се фокусира на овие промени во универзумот.

Обесениот човек Аркана

Главната Аркана на 22 февруари 2022 година е Аркана на обесените. На планетарно ниво, ова подразбира ревизија на сите нешта што некогаш биле познати, оваа енергија нè тера да гледаме на сè со различни очи. Се чини дека оваа енергија трае долго, но мораме да разбереме дека зад ова лишување има длабока смисла и поддршка од повисоките сили – нешто ново сигурно ќе дојде по ова лишување, дури и подобро од претходното.

Првосвештеничката Аркана

Самиот датум се состои од парови, а високата свештеничка Аркана е одговорна за парот. Го симболизира самиот универзум, универзалните енергии, тајното знаење.

И ако ја погледнете комбинацијата на Аркана, благодарение на овој датум, универзалната енергија почнува да продира во нашата реалност, доаѓа знаење кое претходно било недостапно, открива тајни, преиспитува што е нашиот универзум. Езотеризмот ќе почне повеќе да се отвора кон луѓето, да ги освојува, многумина сфаќаат дека постои некоја неземна сила која ги контролира сите процеси во универзумот.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 940x400

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ