PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 1180x200

Си-Ен-Ен објави вознемирувачко видео од Ирпин: Покрај урнатините од зградите, на улиците има и тела на цивили

Mar 30, 2022

[ad_1]

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250

Соединетите Американски Држави издадоа ново предупредување за патување во Русија, напоменувајќи дека руските власти би можеле да ги изолираат и приведат Американците во земјата.

Истакнувајќи ја можноста за вознемирување на американските граѓани, во предупредувањето се повторуваат повиците Американците да не патуваат во Русија или веднаш да ја напуштат.

Тие, исто така, ги предупредуваат своите граѓани за самоволно спроведување на локалниот закон.

Во известувањето се наведува дека постојано има извештаи дека руската армија ги раздвојува и приведува американските граѓани кога се во Украина или кога се евакуирани по копно преку териториите окупирани од Русија.

„Ако сакате да ја напуштите Русија, треба да се организирате и да ја напуштите што е можно поскоро“, пишува во соопштението, наведуваат агенциите.

Соединетите Американски Држави ја затворија својата амбасада и конзулат во Украина неколку дена откако Путин ја објави инвазијата.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 940x400

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ