PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 1180x200

Со евтин фотошоп, Петков си го „присвои“ Блинкен

Feb 21, 2022

Фотографиите на политичарите не се случајни нуту без основ, туку секогаш со одредена порака која треба да се испрати до јавноста.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250

Не залудно рекле една слика илјада зборови. Некогаш преку фотографија се кажуваат и најсилните зборови на поддршка кон одреден политичар или процес.

Таков беше случајот со последната порака која ја испрати
Државниот секретар на САД Ентони Блинкен преку заедничката фотографија со премиерите на Северна Македонија и Република Бугарија – поддршка на дијалогот.

На сајтот на Владата на Република Северна Македонија, пораката на Блинкен е јасна.

На Фејбук профилот на премиерот на Бугарија, Кирил Петков си го „присвои“ Блинкен. Грешка на пиарџиите, нова порака која сака да се прати или просто за политички поени.

Една слика, илјада зборови, овде важи само еден збор – Погрешно.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 940x400

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ