PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 1180x200

СОНК не исклучува штрајк на наставниците

Mar 17, 2022

СОНК на денешната прес-конференција го изрази својот револт кон институциите одговорни што ги игнорираат нивните барања за зголемување на платите во образованието и градинките.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250

Според првиот човек на СОНК, Јаким Неделков, во сабота ќе бидат објавени заклучоците на Советот на СОНК како понатаму.

Неделков повтори дека ќе се искористат сите облици и можности за вработените во образованието и во градинката да земаат плати по колективен договор.

Неделков рече и дека не е исклучено организирање голем протест или штрајк.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 940x400

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ