PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 1180x200

Сопругата на претседателот учествуваше во хуманитарна акција

Sep 14, 2021

Сопругата на претседателот на Македонија Стево Пендаровски, Елизабета Ѓоргиевска учествуваше во хуманитарна акција.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска денеска донираше хуманитарни пакети, а генералниот секретар во Кабинетот на претседателот, Миле Бошњаковски даруваше крв во Амбасадата на Соединетите Американски Држави во рамки на акцијата за дарување на крв и донирање на храна во знак на сеќавање на 11 септември, како и за одговарање на потребите на заедниците во земјава.

Акцијата се организира по тринаесетти пат од Амбасадата на САД во партнерство со Црвениот крст на град Скопје и Институтот за трансфузиона медицина.

Со донациите ќе му се помогне на Црвениот крст да им обезбеди храна и други потребни нешта за претстојните зимски месеци на семејствата кои за тоа имаат потреба. Исто така, ќе му се помогне на Црвениот крст да воспостави поголема мрежа на крводарители во Македонија со цел да се исполнат идните барања со снабдување на крв.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 940x400

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ